Pet muzičkih numera po izboru Nebojše Simeunovića

Nebojša Simeunović Sabljar za naš portal bira pet omiljenih muzičkih numera1. The Police - Every breath you take


Prvi vinil, koji sam dobio sa 13 godina bio je album album grupe The Police - Synchronicity. Tada mi je otac kupio gramofon Tosca 10 i ovaj album.

Prva pesma koja je zavirala bila je upravo Every breath you take. Oca sam izgubio relativno rano. Ova pesma me uvek podseti na njega.
2. The Clash - Death Or Glory


Kad sam bio klinac, moj omiljeni bend bio je The Clash, a njihova pesma Death Or Glory. Inače pesma je sa albuma London Calling.

Savršen dupli album bez i jedne loše pesme.
3. Joe Strummer - Redemption Song


Pesma Boba Marley-a, koju je opevao moj omiljeni lik. Ona mi je inače bila omiljena Marley-eva pesma, a kada ju je otpevao Strummer to je bilo to.
4. Bad Religion - Los Angeles Is Burning


Ovu pesmu benda Bad Religion mogu da slišam beskonačno mnogo puta. Po meni najbolje što su uradili.
5. Joy Division - Atmosphere


Pesma koju sam uvek slušao u svojim najmračnijim trenucima života. I uvek zatvorenih očiju.


Nebojša Simeunović Sabljar, frontmen je kultnog beogradskog benda Dža ili Bu. Dža ili Bu je osnovan 1987. godine od strane Nebojše Simeunovića, basiste Duška Milojevića, bubnjara Dejana Milojevića i gitariste i vokaliste Stojana Radićevića Loleta. Simeunović, oduvek poznat kao Sabljar, detinjstvo je proveo u Libiji, a nadmika dobio zbog očevog hobija skupljanja sablji. Nebojša Simeunović muzičku karijeru pre toga, započeo je u pank sastavu Unbelievable Disgusting.