Pet muzičkih albuma po izboru Nataše GuberinićRadio voditeljka i pevačica Nataša Guberinić za naš portal bira pet omiljenih muzičkih albuma
U eri streaming servisa, vrlo me je zaintrigirao ovaj izazov koji ste pred mene postavili. Ima hiljade izvođača koje obožavam, ali je istina da ne slušam cele albume, nego pravim liste. Tako da ste me naterali da se odlučim za onih najmoćnijih 5, koji se s pažnjom slušaju godinama. Kad smo bili klinci, volela sam takve da zovem ''Omiljeni B strana bendovi'', jer su kasete bile na snazi.

Ali i tad smo voleli da pravimo kompilacije. Stoga cu početi s jednom.

1. Etta James, Tell Mama 22 Greatest Hits

Mislim da je ovo nešto najizlizanije što imam. Naravno da su svi koji su se iole bavili pevanjem prošli kroz fazu Ella, Sarah, Peggy, Dinah... ali ja iz faze Etta nikad nisam izašla. Mislim da to bio jedan od najsirovijih i beskompromisnih vokala koji je prosipao emocije toliko neproračunato da je nekad zvučalo skoro naivno. Uz taj album osećam kako mi svira ceo organizam, a to je nezamenjivo iskustvo.
2. Prince, 3121.

Mislim da je suvišno pričati o tome koliko smo voleli Princa, ali iz nekog razloga ovo je album kome se najčešće vraćam u celini. Ne mogu da izdvojim jednu stvar, bukvalno sam za potrebe ove prilike probala, ali Fury, Black Sweat, Lolita... ne vredi, ovo se sluša od predjela do dezerta.

On je neko ko je svojim izrazom zarazio toliko autora i toliko njih otkrio, da ga sada čujem i kad slušam Lizzo i Janelle Monae i mnoge druge, a to je retko ko u istoriji muzike mogao da izvede.


3. Hozier, Wasteland, Baby!

Ovo je mladić oko koga se još od prvog albuma često raspravljam da drugarima audiofilima, ali mislim da mu predstoji neverovatna karijera. Kod njega je svaki takt promišljen i prozivljen. Iako nekada zvuči pretenciozno, to je iz razloga što piše i razmišlja Koenovski, a izvodi Baklijevski. Skoro sam cula neki, nazovi kantri-pop duet, u kome je on učestvovao i prokomentarisala da i u najočiglednijim mainstream okolnostima ovaj čovek zvuči alternativno.4. Chris Stapleton, Traveller.

Ako se ova naša razmena tiče ljudi koji utiču i inspirišu, onda sam došla do čoveka koji je otelotvorena inspiracija. Ovo je album koji je dobar za kola, za trening, za večeru pod svećama... ne umem da objasnim, ali mnogo trenutaka u danu čujem ovu muziku čak iako je ne pustim.

Stapleton ima sve moje omiljene albume i moje srce, jer je pripovedač, jer se ne boji grešaka. Trenutno na repeat ide njegov poslednji album, Starting over, ali je Traveller uvek na ''speed dial-u''


5. Die Antwoord, Suck on this.

Isti slučaj kao sa prethodnim izvođačima. Slučajno izvučen album, a zapravo ovo je diskografija bez koje se ne kreće na put. Makar on bio do Ceraka ili Novog Beograda u ovim uslovima. Fok Julle Naaiers je meni interno sovjevrsna himna i kada sam ih u Beogradu prvi put čula uživo, mislila sam da ću da se lansiram od sreće. Oni nisu samo Juznoafricka hip hop senzacija, da jesu ne bi ovoliko trajali, plus ako se setimo na koji su način odbili saradnju koju im je ponudila Lady Gaga, jasno je da se radi o ljudima sa izuzetnim muzičkim integritetom, iako nemam nista protiv Lady Gage! Nema detalja koji od produkcije do izvedbe nije promišljen, a njihov zivi nastup je nešto što treba da se i pamti i proučava.
Nataša Guberinić je pevačica i radio voditeljka. Popularnost je stekla u poslednjim fazama dance pop atrakcije “TAP 011” . Bila je i deo “Loco bend”-a, i na razne načine, glasovne i instrumentalne, sarađivala je sa dance grupama i izvođačima Duck, Natalija Trik FX, Sevdah Baby, Kaća Sotirović, da bi prešla malo i u mirnije tonove – Ana Ćurčin & The Changes, a na listi saradnje se nalaze i bendovi Đura i mornari i Žene kese. Danas je prepoznatljiv glas Play radija, a singlom “Killed” najavljuje svoj prvi solo album “Humanlike”.