Putokaz: Kafe KozmetičarU ulici Radoslava Grujića, prvog srpskog pravoslavnog teologa i istoričara, od 1792. do 2009. godine nalazio se poznati kozmetički salon koji je sin tadašnjih vlasnika zamenio kafićem dizajniranim u retro stilu, gde muzika dopire sa gramofona, a kafa stiže sa espreso aparata, replike prvog profesionalnog aparata za espreso Faema E61. Osmišljen kao conceptcafe & bistro, kafe Kozmetičar autentičan je po svom ambijentu i dizajnu koji je vlasnik uz pomoć prijatelja uspeo da realizuje, pa sve izgleda kao iz sedamdesetih.


Pored šarmantnog enterijera, povod za dolazak mogu biti specijalni Kusmi čajevi– mešavine crnih, zelenih i voćnih, kao i odlična kafa, šejkovi, Kabinet piva itd. Uz pažljivo muziku sa puno pozitivnih soul,funk, rock, jazz vibracija u Kozmetičaru se služi ukusna hrana. Počevši od čuvenih palačinki, marakeš kajgane, benedikt jaja, bašte, humusa, musligranola, tu su i domaći kolači po orginalnim kreativnim receptima, koji se menjaju gotovo na svakodnevnom nivou.U drugom delu lokala, nalazi se veliki "common table", u dnevnoj varijanti funkcionalan za sve one koji ovde dolaze da rade, dok se uveče podiže na nivo šanka/bara i prilagođava večernjem ambijentu lokala.

Kozmetičar takođe ima veliku baštu te je idealno mesto i za letnje godišnje doba. Možete ih pronaći putem društvenih mreža ili posetiti u mirnom predelu Vračara na adresi Radoslava Grujića 25 svakog dana od 9 do 23h.