Galerija Pizana: Autentične vrednosti MediteranaIzložbeni prostor galerije ''Pizana'' u okviru marine Portonovi, Kumbor mesto je susreta članova, ljubitelja i saradnika umetnosti. Ovaj multimedijalni prostor predstavlja značajne likovne umetnike , ali takođe podržava i promoviše mlade stvaraoce. Time je galerija visoko pozicionirana na likovnoj i kulturnoj mapi države.


Vlasnica Ljiljana Milošević, hrabro se upustila u kreativnu avanturu pre trideset godina, kada je otvorila prvu istoimenu galeriju u Podgorici sa ciljem da predstavi aktuelnu likovnu scenu, intezivira razmenu informacija, uspostavi kontakte i predstavi stvaralaštvo domaćih umetnika u drugim sredinama.Ukoliko pravimo analizu umetničkih dela, u galeriji se nalaze radovi karakteristični za pojave u umetnosti druge polovine prošlog veka kao i sa recentne likovne scene: lirska apstrakcija, figuracija različitih perioda, konceptualizam, eklektika stilova, emocija i gest i dr.


Ovde možete pronaći dela prizatih umetnika poput: Miodraga - Dada Đurića, Nikole Gvozdenovića, Romana Đuranovića, Draška Dragaša, Momčila Macanovića, Naoda Zorića, Biljane Keković, Nikole Radovića, Sonje Đuranović, Gorana Ćetkovića, Svetlane Dragojević, Milene Mijović Durutović, Svetlane Rićko Mićunović, Tadije Janičića, Željka Reljića, Adina Rasodera, Boža i Ivane Šekularac i drugih.Na ulazu će vas dočekati kustoskinja Konstantina Babović, koja na pitanje zašto treba posetiti baš ovu galeriju na primorju odgovara: ''Zato što je to jedna nova galerija na hercegnovskom području, gdje ljubitelji umjetnosti kao i ljudi koji nisu u tim vodama mogu pronaći nešto za sebe, upoznati domaće slikare, vajare, grafičare i naučiti nešto o likovnoj mapi države. ''